Energydrink of wolkenlucht

Wat doe jij als je moe bent? Pak je koffie of een energydrink of zoek je ontspanning?

Ik ben altijd groot fan geweest van wolken en het spel met blauwe luchten en zonnestralen. Het is alsof ik direct ontspan zodra ik de wollige witte pluizenbollen voor het helderblauw zie. Het is alsof ik even tot stilstand kom en als vanzelf dieper ademhaal.

BLAUWE LUCHT

Op zulke momenten is er niets anders dan de blauwe lucht, het wit van de wolken en op een mooie dag de warmte van de zon. Dan is het leven eenvoudig en vervullend zonder dat ik iets hoef te doen.

JUST BE…

Volgens Alice in Wonderland is de meaning of life ‘Just to be’….

Terwijl een windvlaag de wolken een andere richting op laat gaan denk ik aan hoe we kunnen rondrennen als het konijn in dat sprookje. Om te voldoen aan alles wat we denken te moeten zijn.

DEADLINES EN ONTSPANNEN

En natuurlijk hebben we verantwoordelijkheden en hebben we deadlines die we willen halen. Maar we vergeten soms dat we de deadlines en verantwoordelijkheden het makkelijkst kunnen halen als we ook regelmatig ontspannen en opladen.

EVEN HELEMAAL NIKS

We ontspannen en laden op door voldoende slaap, gezond eten, sociale contacten en gewoon even. helemaal. NIKS.

Dat laatste zijn we niet meer zo gewend. We zijn zo gewend om iets te doen of gevuld te worden met input, dat we vergeten hoe prettig het kan zijn om even helemaal niks te doen.

ZONDER AFLEIDING

Probeer het iets vaker bewust te doen. Even in de zon zitten, zonder telefoon, zonder andere afleiding naar de lucht te kijken. De wind en warmte van de zon te voelen. Een olifant of krokodil zien in de wolken zoals we deden toen we kind waren. Het ontspant en vult je energie aan.

GA JE HET VAKER DOEN?

Dus wat doe jij volgende keer als je even energie nodig hebt? Ga je voor een kopje koffie, energydrink of… zoek je een moment om naar de wolken te kijken?  

Met liefde en focus,

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *