In de flow zijn betekent ook ‘stop’ kunnen zeggen

“If you feel burnout setting in, if you feel demoralised and exhausted, it is best, for the sake of everyone, to withdraw and restore yourself.” – Dalai Lama

LANDEN OP NIEUWE PLEK

Ik ben onlangs verhuisd naar een andere woning. Inhoud van een aantal volle verhuisdozen wacht nog op hun plek. Er wordt op verschillende plaatsen geklust en ik ben tussendoor aan het landen op mijn nieuwe plek. Het loopt lekker.

AVONTUUR ERBIJ

In mijn enthousiasme heb ik er onlangs een taak bij genomen. Het stroomde, alle lichten stonden op groen en huppekee daar ga ik. Fluitend en in fijne flow met mijn andere werkzaamheden start ik dit avontuur. 

SIGNALEN VAN HET LICHAAM

Ik voel mijn lichaam wel iets meer, maar ik schrijf het toe aan de verhuizing, het klussen en het wennen aan het nieuwe avontuur. Maar het herstel blijft uit en deze week kom ik letterlijk tot stilstand. Ik kan alleen maar slapen, mijn lichaam doet pijn en ik kan nauwelijks eten.

FEEDBACK VRAGEN

Contact met mijn persoonlijk business coach en twee vriendinnen doet me besluiten dat ik naar mijn lichaam luister en ernaar handel. Dat kan ik inmiddels veel beter dan ooit. Dusss, ik trek de stoute schoenen aan en geef aan dat ik voorlopig stop met het nieuwe avontuur.

Dat is natuurlijk niet leuk. Niet voor hen en niet voor mij.

HOE ZIT HET DAN MET DE FLOW?

En even denk ik “hoe kan dit nu? Ik zat toch juist zo in de flow?” Maar ook al zit je in de flow, er kunnen ook nee’s zijn. Je kunt dingen aangaan en ervaren dat het niet past. Wat je vervolgens doet, bepaalt of je in de flow blijft of stagneert.

TIJD OM TE LANDEN

Ik heb mezelf tijd en ruimte te geven om te landen, ruimte te geven aan wat er nodig is om te landen. En van daaruit bekijken wat mijn volgende stap is met het avontuur.

ONDERDELEN VAN MIJN FLOW

Na een paar dagen voel ik dat het weer stroomt. In je flow zijn betekent niet alleen maar ja zeggen en huppelend door je leven gaan. Het betekent ook open en eerlijk naar jezelf durven zijn en van daaruit communiceren, naar je lichaam luisteren en nee zeggen waar nodig.

HOE IS DAT VOOR JOU?

Hoe is dat voor jou? Heb je het idee dat bij jouw flow alleen maar ‘ja’ en ‘alles vloeit moeiteloos’ passen?

Ik hoor je graag!

En ja, moeiteloosheid is in mijn beleving zeker onderdeel van in je flow zijn, zoals je kunt lezen in de blog In de flow.

Met liefde en focus,


Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • jezelf regelmatig hardop wilt horen lachen, met een vrolijk hart ‘s ochtends opstaan en moe en voldaan ‘s avonds in slaap wilt vallen
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  • meer zelfvertrouwen wilt voelen en je kwaliteiten wilt ontdekken en inzetten in je leven en werk
  • en nog meer >> kijk hier of het programma iets voor jou is of maak een afspraak om het er even over te hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *