Lichter Leven met heerlijke preisoep

LICHTER LEVEN

Lichter Leven zit in vele onderdelen van je dagelijkse bestaan, zoals werk, relaties en vriendschappen. Maar ook beweging en voeding zijn daar onderdeel van. We weten allemaal dat gezond en gevarieerd eten goed voor je is. Maar als je een drukke baan hebt, kinderen die je aandacht vragen en je wilt ook je partner en vriendschappen oprecht je liefde en aandacht geven, dan kan het eten er wel eens bij in schieten. Dan is het fijn om eenvoudige, gezonde EN lekkere recepten achter de hand te hebben. Deze soep kun je ook in een slowcooker of ecostoof laten garen terwijl jij andere dingen doet!

LEKKER EN GEZOND

Ik houd van lekker en gezond eten. En ik houd helemaal van gerechten die eenvoudig en als het even kan snel te bereiden zijn. Een van mijn favorieten is deze preisoep en dat deel ik graag met je.

FRISROMIGE  PREISOEP

Misschien wel een van de makkelijkste soepen te maken, en zooo lekker! De frisheid van de citroen en de romigheid van de kokosmelk maken dit tot een weldadige lichte soep die eigenlijk elk moment van de dag lekker is. Als je hem meer vullend wilt maken, dan kun je eenvoudig klein gesneden aardappel, rijst of linzen toevoegen.

INGREDIËNTEN

(voor 4 personen)

3 preistengels (fijn gesneden), 1 tl Engelse kerrie, 1 tl kurkuma, 100 ml kokosmelk, Sap van 1/2 citroen, zout en peper

BEREIDING

Fruit de prei op laag vuur tot het zacht en gaar is, voeg dan kerrie en kurkuma toe. Meng het goed door elkaar en voeg een kop heet water toe om het smeuïg te maken. Voeg als het mooi gemengd is meer water toe (ik voeg meestal nog zo’n twee-drie koppen water toe). Laat het rustig verder garen op laag vuur tot de prei helemaal zacht is geworden. Je kunt met een vork of een stamper de prei fijner maken, ik vind het de soep romiger maken. Voeg vlak voor het serveren kokosmelk, citroen en zout toe. Serveer met knapperig brood of crackers.

Ik ben benieuwd hoe jij deze preisoep vindt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *