Van jezelf houden is een ware kunst!

 

Echt blij zijn met jezelf is voor velen van ons een behoorlijke uitdaging. Want we vinden het nooit goed genoeg wat we doen en wie we zijn. Lees hier een stukje over mijn weg naar zelfwaardering… 

AANPASSEN: KWALITEIT OF VALKUIL?

Aanpassen is een kwaliteit, als je het verstandig gebruikt. Ik was een meester in aanpassen en had eerder in de gaten wat iemand nodig had dan diegene zelf. Vaak hield ik mezelf terug als ik het gevoel had dat ik ‘teveel’ was. Evenzovaak bracht ik mijn energie- die van nature behoorlijk sprankelend is-  terug om anderen in de spotlight te laten. Regelmatig heb ik als kind gehoord dat ik teveel aandacht vroeg, te aanwezig was, te stil, te teruggetrokken of te anders was.

JE HOEFT JE NIET AAN TE PASSEN  

Het goede nieuws is: je hoeft je niet aan te passen en te zijn zoals iedereen je graag heeft. Je bent een fantastisch persoon met prachtige kwaliteiten. Je hoeft niet in te tunen op wat anderen van je nodig hebben en je licht te dimmen. Belangrijk is dat je goed voor jezelf zorgt en leert van jezelf te houden. 

LOVE YOURSELF FIRST 

Van jezelf houden is zoals je het zuurstofmasker eerst bij jezelf hebt op te zetten, voordat  je je kind of een ander kunt redden. Zelfliefde is iets dat velen van ons niet hebben meegekregen. Eerder hebben we geleerd om onszelf op de laatste plaats te zetten, of sterk en altijd klaar te staan voor de ander. Zonder in te voelen of we dat eigenlijk wel kunnen en willen op dat moment.

Zodra je jezelf meer gaat waarderen, zelfs liefde voor jezelf toelaat, verandert je gedrag. Je hangt als het ware wat meer naar achteren in je eigen ruggengraat. Je bent minder naar voren, minder klaar om bij de kleinste aanspraak op jou in actie te komen.

TERUG IN JE EIGEN AS KOMEN

Als je lange tijd naar voren hebt gestaan, veel hebt gegeven en weinig hebt ontvangen/genomen, ben je als het ware uit je eigen as komen te staan. Niet meer helemaal wie je echt bent en veelal uitgeput. Je hebt je eigenheid, je echte Zelf lange tijd on hold gezet, en velen van ons komen in een burn out, worden ziek of depressief.

COLLAPSE

Dat is precies wat mij overkwam. Ik had mezelf over een grens geduwd en het leven nam me bij de hand. Mijn zenuwstelsel crashte, mijn lichaam was in shock en schreeuwde om mijn aandacht. Heel zacht wel te verstaan.

Veel veranderde daarna. Voor een tijd was mijn leven verdeeld in ‘voor’ en ‘na’ deze collapse. Mijn hele systeem was overspannen en vroeg om een totale reset. Ik zag het vrij snel als een gelegenheid om echt mezelf te worden. Ook al kon ik voor een tijd niet veel meer dan me over te geven aan wat mijn lichaam en ziel nodig hadden: rust.

LUST VOOR HET LEVEN

Ik merkte vrij snel dat ik een enorme lust voor het leven en een bubbelende energie heb en verlang naar vrijheid. Ik was op een bepaalde manier altijd al een stoere vrouw, maar ontdekte dat het vaak vanuit kracht en overtuiging was. Dit keer mag het vanuit gevoel en met souplesse gebeuren. Ik ontdekte dat ik een vrouw ben met vele kwaliteiten en een enorme zeste voor het leven!

AFDALEN IN MEZELF

Na een intense periode daalde ik als het ware af in mijzelf en ontmoette op mijn reis prachtige mensen, die me uitnodigden om me helemaal te laten zien. Inclusief de eigenschappen en delen van mezelf die ik zolang had verstopt. Ik werd aangemoedigd om te dansen, te stralen en te delen. Ik heb vele wonden uit het verleden geheeld, heb het monster meerdere keren in de bek gekeken. Niet om iemand de schuld te geven, maar om mezelf te helen. Ik had zolang mijn best gedaan om mezelf aan te passen, me kleiner te maken, zodat ik niemand tot last zou zijn. Dat mocht anders.

NIEUWE DIMENSIE

Het tonen van alles wie ik ben was als het stappen in een nieuwe dimensie. Sommige deuren sloten zich, maar vele deuren bleven open en nieuwe kwamen erbij.  Ik leerde eerst naar mezelf te luisteren, wat ik nodig heb, waar ik blij van word, waar ik van geniet. Van het leven genieten en het vieren. En ja, soms is het leven even geen feestje. Wat een heerlijkheid om ook dan te vertrouwen om mijn innerlijke kracht en wijsheid.

WETEN WIE JE BENT 

Weten wie je bent, waar je wilt zijn en hoe je je wilt voelen, is iets dat ik iedereen gun. De schaduwen zijn onderdeel van wie je bent, net zoveel als je lichte kanten. 

Jij mag bepalen waar je heen gaat, wees duidelijk waar je naartoe wilt. Sta open voor verrassingen onderweg. Reik uit als het nodig is, maak contact. Het maakt niet uit of het voor een goddelijke massage is, een spiegelend gesprek of direct het diepe in. 

Weet je waarde en hou van jezelf voor je anderen helpt. Onderzoek je schaduwen als je wilt. Ze huisvesten interessante informatie over je kwaliteiten. 

HET LEVEN WEER VIEREN 

Ik moest de grond onder mijn voeten verliezen om mijn echte zelf welkom te heten. Te dansen met mezelf en van daaruit het contact met anderen te maken. Ik ben hier om mijn kwaliteiten in te zetten om jou en jouw waardevolle Zijn welkom te heten en te onderzoeken en helen waar nodig. 

Laten we het leven vieren en in het licht stappen. Je bent het zo waard!

Met liefde en focus,

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, weet je dan welkom! Stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • meer zelfvertrouwen verlangt
  • je kwaliteiten wilt gebruiken in je werk, relatie en leven
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  •  klik hier als je meer over het programma wilt weten of stuur me een bericht om het er even over te hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *