Magisch cadeautje

Dance is the joy of movement and the heart of life“. Een tekst die alles in zich draagt van een magische ontmoeting.

WERELD BINNEN EEN WERELD

De stationshal is verlaten, ik loop de trappen omhoog en even later stap ik de voormalige restauratie in. Het is een sfeervolle ruimte met houten toog, stoelen rondom een houten vloer, en aan het eind van de dansvloer naast de dj is een oude glas-in-loodachtige wand. Aan de zijkant kijken de ramen links en rechts uit over de treinen op de andere sporen. Een wereld binnen een wereld.

EVEN WACHTEN

Ik hang mijn jas op, zoek een plekje en trek mijn tangoschoenen aan. Donkerbruin suède met een riempje over de voet en een dunne hoge hak. Ze voelen elegant en dansen fijn. Voor ik het weet dans ik over de houten vloer. Tegen het eind van de avond ben ik moedig genoeg om een gevorderde en favoriete danser te vragen. Hij zegt toe dat hij natuurlijk met me wil dansen, en zoals een favoriet betaamd heeft hij eerst nog een aantal dansen met andere dames in te lossen. Ik vind het prima en haal een drankje aan de bar. Genietend kijk ik naar de dansers die voorbij zwieren.

EEN VOLGENDE KEER…?

Als hij me ophaalt om te dansen klinken de laatste tonen en verstomt de muziek. Lachend kijk ik hem aan, een volgende keer…? Hij nodigt me uit om toch met hem de dansvloer op te stappen. Ik neem de uitnodiging nieuwsgierig aan. 

UITNODIGING

Hij nodigt mijn rechterhand uit in zijn linkerhand en legt zijn rechterarm voorzichtig om mijn middel. Met gesloten ogen leun ik licht tegen hem aan. En dan… hoor ik zijn stem in mijn oor zacht een melodie neuriën. 

MAGISCHE DANS

Hij heeft een prettig geluid en we dansen minutenlang op de maat van zijn stem op de inmiddels lege vloer. Ik volg en voel me meegenomen in deze magische dans. Het lijkt of ik beter dans dan ik eerder deed, mijn voeten volgen de uitnodiging en bewegen als vanzelf. Een glimlach ligt om mijn mondhoeken – dit is Tango voor mij: magie op de meest onverwachte momenten.

Argentijnse Tango als opening naar magie, als opening naar levensenergie in beweging. Levensenergie als drager van geluk. 

ARGENTIJNSE TANGO IS ALS EEN REIS

Ruim tien jaar geleden doe ik letterlijk de stoute schoenen aan en start ik met het volgen van tangolessen. Deze dans kwam ik op meerdere verlanglijstjes van mezelf tegen en ik besluit dat het tijd is om daad bij het woord te stellen. De dans blijkt een reis op zich, naar binnen, naar buiten. In relatie tot mijn partner en met andere partners waar ik mee dans. Het blijkt precies wat ik nodig heb.

Ik beschrijf hierboven een van de magische tangomomenten die ik de afgelopen jaren heb beleefd. Een ervaring die ik kon beleven omdat ik een stapje zette in het volgen van mijn hart.

WAT STAAT ER OP JOUW VERLANGLIJSTJE?

Wat staat al een tijd op jouw verlanglijstje waar je deze week een stapje in kunt zetten? En als je voelt dat je jezelf niet meer wilt verstoppen. Je talentvolle zelf een authentiek en blij leven gunt, neem dan vooral contact met me op en boek een halfuurtje gratis Focus op Jouw Volgende stap. Waarin we intunen op jouw verlangen en wat de volgende stap in jouw leven kan zijn.

Met liefde en focus

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, weet je dan welkom! Stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • meer zelfvertrouwen verlangt
  • je kwaliteiten wilt gebruiken in je werk, relatie en leven
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  •  klik hier als je meer over het programma wilt weten of stuur me een bericht om het er even over te hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *