Mogelijkheden zien

‘Fear is a reaction. Courage is a decision.’ Mogelijkheden zien ook al vind je iets spannend. Daar gaat het om.

MOEDIG ZIJN IS EEN KEUZE

“Ik wil heel graag, maar ik vind het zoooo spannend…!”. Met grote ogen kijkt ze me aan. Ik zie een sprankeling als ze deelt wat ze graag wil doen en ze lijkt op een bang hertje als ze vertelt waar ze bang voor is. 

Ze is niet de enige die hiermee worstelt. Zowel ikzelf als veel van de mensen met wie ik mag werken kennen deze spanning voor iets nieuws. 

KIEZEN VOOR ANGST OF MOEDIG ZIJN

En dan komt het eropaan. Wat doet ze. Volgt ze haar angst of durft ze moedig te zijn en kijkt ze naar mogelijkheden om de volgende stap te zetten? 

Hier maakt ze eigenlijk de beslissing of ze het een kans geeft, of bij voorbaat de stekker eruit trekt. 

Dit geldt voor eigenlijk alles wat je graag wilt èn heel spannend vindt.

ANGST NIET NEGEREN

Niet dat de je de angst moet negeren. Die is er. Mogelijkheden zien om, ook al vind je iets heel spannend, de volgende stap te kunnen maken. Daar gaat het om.

KLEINE STAPJES

Vaak maken we de volgende stap (te) groot. Denken we ons al in een verder stadium dan waar we terecht komen na de volgende stap. Het helpt om de stappen kleiner te maken. Behapbaar. 

NEEM JEZELF WAAR

Ook tussendoor blijven waarnemen, blijven checken hoe het met je gaat. Of je nog ergens ondersteuning nodig hebt. Iemand die met je meekijkt, meedenkt… 

Om iets te doen wat je spannend vindt heb je moed nodig. Moed om toch dat belletje te plegen, om toch die brief te versturen, om toch die vraag te stellen, om toch …. Vul maar in. 

VANUIT JE HART HANDELEN

Herinnert me aan het engelse woord voor moed: courage, van het woord coeur; het hart. Dan betekent moed ook vanuit je hart handelen. Met alle emoties die daarbij te voelen zijn. Doen wat jij graag wilt, in verbinding met je hart!

Dus in plaats van uit te stellen, prik je voor jezelf een datum en schrijf je wat je wilt doen in je agenda. Deel het vervolgens met een vriend als steuntje in je rug en ga op zoek gaan naar een accountability partner, zodat je zeker weet dat je het gaat doen.

MOGELIJKHEDEN

Het mooie is dat de uitkomst van die ene stap meestal niet eens zo belangrijk is. De moed die ermee in beweging komt wel, waardoor nieuwe ideeën mogelijk zijn en andere mogelijkheden in beeld komen om weer een volgende stap te zetten. Mogelijkheden zien, ook al vind je iets heel spannend. Daar gaat het om.

Welke stap ga jij deze week zetten en wie vraag je als je accountability partner?

Met liefde en focus,

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, weet je dan welkom! Stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • jezelf regelmatig hardop wilt horen lachen, met een vrolijk hart ‘s ochtends opstaan en moe en voldaan ‘s avonds in slaap wilt vallen
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  • meer zelfvertrouwen wilt voelen en je kwaliteiten wilt ontdekken en inzetten in je leven en werk
  • en nog meer >> kijk hier of het programma iets voor jou is of maak een afspraak om het er even over te hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *