Verbinding brengt verdieping en plezier

AVE MARIA ALS VERBINDING

Ik zag onlangs een optreden waarbij het Ave Maria op prachtige manier werd gemengd met andere religies. Zo mooi en ik werd geraakt diep geraakt. Dit optreden staat voor mij voor de ultieme acceptatie van wie we zijn en waar we vandaan komen. En ik geloof dat als we dit op meerdere vlakken kunnen doen, de wereld er heel anders uit komt te zien. Als we vanuit nieuwsgierigheid in contact gaan en open staan voor elkaars verschillen, dan is er verbinding mogelijk op een hartsniveau.

VERBINDING KAN OOK DOOR MET LIEFDE IETS TE MAKEN VOOR ANDEREN – BIJVOORBEELD DADELKOEKJES BAKKEN VOOR VRIENDEN

JEZELF ZIJN EN DOEN WAT JE DOET

Ik maak graag gerechten uit diverse Oosterse landen. Ik hou van de smaken en de geuren. De gerechten brengen me dichter bij mezelf en openen als het ware mijn hart. Ook daarin zie ik de mogelijkheid om te verbinden en vanuit nieuwsgierigheid verschillende culturen, gerechten en smaken te ervaren. En door het heerlijke eten te delen met vrienden en familie, neem ik hen mee in mijn beleving.

Als je meer acceptatie naar anderen hebt, is er automatisch ook meer acceptatie naar jezelf. Kun je zowel je kwaliteiten als dat wat je liever niet laat zien welkom heten. Het maakt ons mens. Niemand is perfect en het is vaak heel verfrissend om de imperfecties van anderen te mogen zien. Dus wat je vaak verbergt, is juist wat je zo leuk en uniek maakt. Hoe fantastisch zou het zijn als je van je imperfecties leert houden…? Er misschien zelfs van kunt genieten! Klinkt misschien een beetje gek, maar als je van je imperfecties kunt genieten, of er om kunt lachen ontstaat ontspanning en kun je zijn wie je bent.  

PLEZIER HEBBEN

Ik weet heel goed hoe het is als dat genieten er niet is. Als je het gevoel hebt dat je er voor moet werken, of je pas mag genieten als alles perfect is. Dat je niet mag genieten als je weet dat een ander dat niet zo goed kan. En het is hartstikke goed om daar empathie mee te hebben, te doen wat je kunt om je steentje bij te dragen aan je vrienden, familie en de maatschappij. Maar je hoeft niet het lot van iedereen op je schouders te nemen, ook al zou je dat wel kunnen voor je gevoel. Je mag genieten, sterker nog het is superbelangrijk om te genieten. En weet je wat misschien wel een hele bevrijdende is: de pijn van een ander wordt niet groter of kleiner afhankelijk van jouw plezier! 

JE DOET ERTOE!

Je mag het genieten echt toestaan, want je doet er namelijk toe. Ook jij hebt iets waardevols te brengen in de wereld. Echt!

DURF UIT TE REIKEN

En als je hulp nodig hebt omdat je voelt dat er iets in de weg zit om te kunnen genieten, reik dan uit. Ga op zoek naar wat je nodig hebt! In de vorm van een liefdevol luisteraar, een gezamenlijke wandeling of therapie. Het uitreiken zou wel eens de meest belangrijke stap kunnen zijn naar voluit en met plezier leven. Je bent het zo waard!

Met liefde en focus

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, weet je dan welkom! Stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • meer zelfvertrouwen verlangt
  • je kwaliteiten wilt gebruiken in je werk, relatie en leven
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  •  klik hier als je meer over het programma wilt weten of stuur me een bericht om het er even over te hebben!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *