What if I fall…

“Come to the edge. We might fall. Come to the edge. It’s too high! COME TO THE EDGE. And they came. He pushed. And they flew.”

Prachtige tekst van Christopher Logue, hoewel ik vraagtekens heb bij het voorlaatste zinnetje. Ik ben niet zo van het duwen en trekken, meer van het vanuit jezelf in beweging komen. En toch, terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat we soms ook een klein duwtje kunnen gebruiken om net dat laatste spannende stapje te zetten. En meerdere keren heb ik ervaren dat als ik alle stappen ernaartoe zet, het laatste stapje als vanzelf op mijn pad komt. Dat je je realiseert dat je de stappen hebt te zetten om verder te komen. Ik zie het ook bij de moedige vrouwen (en mannen!) met wie ik werk.

BUT DARLING, WHAT IF YOU FLY…

Een variant is: “What if I fall? Oh, but darling, what if you fly?”, van Erin Hansen. Het raakt me, omdat ik het ook ken. Het willen vliegen, verlangen om te vliegen en ergens bang zijn om te vallen. Wat als het niet lukt. Als dit… Of als dat… En vervolgens gaan de dagen, weken, maanden voorbij en doe je niet wat je eigenlijk zou willen doen.

Het bijzondere is, dat als het moment dan toch daar komt en je dat laatste stapje zet, het achteraf veel makkelijker blijkt te zijn dan je dacht. En toch was het een hele grote stap voordat je hem zette. Alles heeft zijn eigen tempo. Daar geloof ik in. Niet vanuit achterover zitten en het tot je laten komen. Maar in beweging blijven en de dingen doen die je te doen hebt.

LAATSTE STAPJE

Ik zette onlangs het laatste stapje in mijn huidige relatie. Een huwelijk van heel wat jaren. Waarin meerdere momenten zijn geweest dat ik voelde “hier moet ik mee stoppen. Dit is niet goed voor mij en niet dienend voor het geheel”. En dan ging ik door omdat ik dacht dat ik nog dit en nog dat in mezelf te onderzoeken had. Tot het moment kwam en ik me realiseerde dat het echt okay kan zijn om uit een relatie te stappen.

Bij anderen kan ik het objectief zien en bij mezelf heeft dat best nog even geduurd. Nu is het laatste stapje in zicht. Vanmiddag tekenen we het laatste document om ons los van het huwelijk te maken. Het voelt als een bijzonder moment. Een afsluitdag; een stap naar mijn volgende hoofdstuk van mijn leven.

DICHTER BIJ VLIEGEN

Elk stapje telt. Ook op jouw pad. Het mag klein, het mag groot zijn. Elke stap, groot of klein, brengt je dichterbij waar je naartoe wilt.

Welk stapje ga jij deze week zetten dat je dichter bij je doel brengt?

Ik hoor je graag, en wens je een mooie dag!

Met liefde en focus,

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, weet je dan welkom! Stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

This image has an empty alt attribute; its file name is BANNER-FYF-1-op1-300x154.png

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • jezelf regelmatig hardop wilt horen lachen, met een vrolijk hart ‘s ochtends opstaan en moe en voldaan ‘s avonds in slaap wilt vallen
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  • meer zelfvertrouwen wilt voelen en je kwaliteiten wilt ontdekken en inzetten in je leven en werk
  • en nog meer >> kijk hier of het programma iets voor jou is of maak een afspraak om het er even over te hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *