Zoekt en gij zult vinden

When we no longer know what to do, we have come to our real work. And when we no longer know which way to go, we have begun our real journey.” Prachtige quote van Wendell Berry.

ZOEKEN IN EEN WINKEL

Ik liep gistermiddag even mijn favoriete winkel binnen voor een paar boodschappen en greep mis waar ik altijd mijn thee zie liggen. De hele winkel was anders ingericht. Ik was niet de enige die mis greep en met ander zoekend publiek liep ik als in een quiz van het ene naar het andere gangpad om de vertrouwde producten te vinden. Een vrouw zei “Zoekt en gij zult vinden”. En zo is het. Want natuurlijk vond ik wat ik zocht.

OP ZOEK IN HET LEVEN

Dat zoeken doen we niet alleen in de winkel. Je kunt soms ook je leven zo ervaren. Dat je even niet meer weet wie je bent of waar je heen gaat. Als in een winkel waar alles op een andere plek is gezet of de gangpaden geblokkeerd zijn en je niet bij je vertrouwde producten kunt komen.

GEWOON – ZIJN –

Misschien weet je ook hoe het is om zonder na te denken wat je zou moeten doen of zeggen, gewoon te ZIJN. Misschien heb je op die manier de meest mooie en vloeiende gesprekken gehad, blijkt je Frans ineens een stuk beter dan je dacht (nee, niet door de wijn ;), zeg je dingen waarmee je jezelf verbaast en inspireert en lopen mensen als vanzelf met je mee als je spontaan een andere plek opzoekt om te lunchen…

JE HOEFT ALLEEN EVEN LOS TE LATEN

Als je het kent dan weet je hoe fijn het is. En misschien ken je het (nog) niet en verlang je ernaar. Het is een staat van zijn die je eigenlijk heel eenvoudig bereikt. Het enige dat je ervoor hoeft te doen, is je innerlijke criticus uit zetten en loslaten wat niet meer van jou is. 

DE GROTE UITDAGING

En holy moly, wat een opdracht is dat! Simpel als je terugkijkt en een soms onmogelijk lijkende taak als je er voor staat. De grap – of enorme uitdaging!-  is dat als je iets loslaat, het lijkt of een andere overtuiging harder aan het werk gaat om je tegen te houden. Met meer overtuigingskracht probeert het je te laten geloven dat je je toch beter in kunt houden, jezelf niet moet laten zien of toch beter niet kunt reageren. Het is af en toe echt een strijd. Alsof je tegen de stroom in zwemt. Maar…., het is mogelijk om je los te maken. Echt waar!  

STEUNTJE IN DE RUG

Een van de dingen die je op een moment dat je je overvallen voelt kunt gebruiken is ademhaling. Het fijne is dat je dat bijna altijd en overal kunt doen. Als het je even te veel is geworden of je voelt je niet op je gemak in de setting, dan pas je het toe.

  • Zoek de meest rustige plek op dat moment op en sluit indien mogelijk je ogen.
  • Haal een paar keer rustig adem. In door je neus, even vasthouden, uit door je mond. Probeer je lichaam daarbij zoveel mogelijk te ontspannen;
  • Laat je schouders los, breng je ademhaling zo laag mogelijk naar je buik en voel je voeten op de grond.
  • Breng een innerlijke glimlach op je gezicht en stuur alle liefde die je op dat moment hebt naar jezelf. Vul jezelf als het ware met compassie en zelfliefde.
  • Voel hoe de spanning afneemt en je hele lichaam weer met elkaar in verbinding lijkt te komen. 

CONTACT

Als je wilt onderzoeken wat er misschien losgelaten mag worden of welke overtuigingen je leven negatief beïnvloeden, neem dan contact op. Dan zien we wat er voor je mogelijk is om je leven authentiek en vreugdevol te leven!

Met liefde en focus,

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, weet je dan welkom! Stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • jezelf regelmatig hardop wilt horen lachen, met een vrolijk hart ‘s ochtends opstaan en moe en voldaan ‘s avonds in slaap wilt vallen
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  • meer zelfvertrouwen wilt voelen en je kwaliteiten wilt ontdekken en inzetten in je leven en werk
  • en nog meer >> kijk hier of het programma iets voor jou is of maak een afspraak om het er even over te hebben!

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *