NIEUWSGIERIG EN LIEFDEVOL

Ik geloof dat als we nieuwsgierig en met een open blik in verbinding zijn met de ander, de wereld er heel anders uit komt te zien. Als we speelsheid en liefde durven toe te laten wordt het helemaal een rijkdom.

ONDERZOEKER

Ik heb zolang ik me kan herinneren een onderzoeker in mij die als het ware licht laat schijnen overal waar ik kom. Op je kwaliteiten, maar ook op de stukken die we liever verstoppen, daar waar het goud in jezelf meestal verborgen is. 

TERUGKOMEN IN JEZELF

Ik ben wel een energetisch doula genoemd, omdat ik als het ware begeleid bij de geboorte van je ziel, van wie je echt bent. Het goud in jezelf help te vinden. Ik heb ervaren hoe spannend en waardevol het is om terug te komen in jezelf. Ik heb het zelf ervaren in mijn reis en zie het bij de mensen met wie ik mag werken. Sinds een aantal jaren verrijk ik mijn kennis en intuïtie met een vijfjarige opleiding tot levenstherapeut.  Hierdoor komen kennis, intuïtie en levenservaring op een dieper niveau bij elkaar. Zodat ik nog meer tools heb om te begeleiden bij het vinden van het goud in jezelf, je ware zelf. Ik weet dat dat voor sommigen vaag klinkt. Maar het gevoel dat je ervaart als dingen vanzelf lijken te gaan, je met rode konen aan een opdracht werkt, je alles om je heen even vergeet, je niet bezig bent met wat anderen van je denken, je open en blij in contact treedt met anderen, zijn ervaringen die je hebt als je helemaal in jezelf bent. Geen haken en ogen naar anderen en niet bezig met wat een ander van je denkt.

SCHOONHEID 

Mijn naam is Rijke van der Knokke en ik ben geboren in Rotterdam. Sinds een aantal jaren verbouwen mijn partner en ik een kerkje tot woning, atelier en praktijkruimte. Ik geniet van de lichtinval en de schoonheid van elementen die we bij elkaar brengen, afgestemd op het grotere geheel. De akoestiek van de ruimte laten de drum en windgong een waardevolle bijdrage zijn aan sessies die ik hier geef.  

GENIETEN

Ik geloof dat we mogen genieten van een leven vol liefde, plezier en vervulling. Ik snap zo goed hoe het is als je meer wilt in je leven, maar het niet lukt. Het is alsof iets je tegenhoudt om ten volle jezelf te zijn. Terwijl je verlangt naar een vervullender leven met meer plezier en lichtvoetigheid. Het kan ook zijn dat je je bewust bent dat je jezelf  tegenhoudt op bepaalde punten in je leven, maar niet weet waarom en hoe je dat kunt veranderen. Ik weet hoe dat kan zijn, “I’ve been there” en ik begeleid anderen graag in het vrij worden en je leven vol liefde, plezier en lichtheid te leven.

VROEGBLOEIERS, LANGBLOEIERS EN LAATBLOEIERS

Je hebt vroegbloeiers, langbloeiers en laatbloeiers. Ik behoor tot de laatste categorie en hopelijk ook tot de tweede. Lange tijd heb ik op wilskracht en vanuit de gedachte dat ik veel kon, gedaan wat er van me werd verlangd. Ieder die me kende zag vooral een sterke, stoere vrouw. Van binnen voelde ik me vaak anders. Ik ben die sterke, stoere vrouw, maar ik voelde ook dat ik niet volledig leefde. Dat ik me ergens inhield, aanpaste aan anderen en niet helemaal mezelf kon zijn. Dat hoeft niet meer. Hierdoor kan ik in hetzelfde moment een keuze maken die helemaal bij mij past. Het grote cadeau hierbij is dat mensen me steeds leuker en authentieker vinden. Mijn vrienden steeds beter bij me passen en ik steeds makkelijker mijn weg vind in het leven.

MIJN REIS EN HET ONDERZOEK NAAR MIJN KWALITEITEN

Mijn reis hiernaartoe begon bij mijn verlangen om mijn kwaliteiten helder te krijgen. Ik volgde mijn hart en volgde een studie in tuinontwerpen en behaalde een propadesue Tuin- en Landschapsarchitectuur. In die periode belandde ik in een diep proces en daar startte mijn innerlijke reis. 

STEEDS DICHTER BIJ MEZELF

Ik volgde jaartrainingen (als leerling en als assistent), tantratrainingen, een Women Facilitator Training, ontdekte TaiChi, GiGong, hervond mijn liefde voor muziek en dansen en maakte foto’s van mensen en verstilde landschappen. Ik kwam steeds dichter bij mezelf en begon mijn eigen bedrijf From Hiding To Shining om mensen te begeleiden. 

ZELFHELEND VERMOGEN AAN ANDEREN OVERDRAGEN

Naast mijn eigen bedrijf wil ik me vanuit mijn nieuwsgierigheid en passie blijven verdiepen, blijven leren. Mijn passie gaat uit naar het zelfhelend vermogen van het lichaam, de kracht van gezonde relaties, het recht op liefde en plezier en het vermogen tot diep genieten. Ik wilde heel graag een opleiding doen die hier in brede zin op in gaat en die opleiding heb ik gevonden bij de vijfjarige HBO-opleiding aan School of Life! Inmiddels ben ik derdejaars aan deze opleiding tot levenstherapeut.

KUNSTENAAR

Tijdens deze opleiding is ook de kunstenaar in me weer tot leven gekomen. Een bron van levenslust en plezier die een fijne balans brengt in de reis van het menselijke en de schoonheid op veel vlakken. 

TOOLS WAAR IK MEE WERK

Ik gun elke cliënt met wie ik werk zijn en haar eigen unieke pad en tempo tot heling en transformatie: from hiding to shining. Ik werk met healing, reading, coaching- & counsellingtechnieken afgestemd wat voor jou op dat moment het best past en aansluit bij de sessies. Wat ik bij je zie kan ik bevragen, spiegelen en samen met jou onderzoeken.

In de sessies neem ik altijd mijn onderzoeker, liefdevolheid en lichtvoetigheid mee. Humor zie ik als een van de grootste helers van veel wonden. Met liefde ingezet.  

een heerlijk en vervullend leven

Nu ik mijn ware kern en kwaliteiten heb gevonden, kan ik loslaten wat niet van mij is en is mijn leven steeds vervullender.  Op een manier die bij me past. Leven en werken met plezier! Ik hou van het leven en ben dankbaar voor de vervulling die ik  ervaar. 

Ik mag met prachtige mensen werken, getuige zijn hoe ze hun plek in hun eigen leven vinden. Hoe ze van hiding naar shining gaan. Ik hou ervan om met mensen te werken die bereid zijn samen te werken. Om te ontdekken wat je nodig hebt om je vrij te maken en op zoek te gaan naar de essentie van jezelf en je leven. Ik zie mezelf vooral als iemand die naast je staat om dit proces te begeleiden, ook als het spannend voor je wordt. 

In liefde en met focus,

 

 

Ben je nieuwsgierig? Wil je op zoek naar meer vrijheid en vervulling in je leven? Neem dan gerust contact met me op via  rijke@fromhidingtoshining.nl of bel me en laten we aan de slag gaan –  Je bent het zo waard. 

ps: zie hier een interview met mij over rijkdom in het blad Zin!