Met een open blik in verbinding

Ik geloof dat als we nieuwsgierig en met een open blik in verbinding zijn met de ander, de wereld er heel anders uit komt te zien. Als we speelsheid en liefde durven toe te laten wordt het helemaal een rijkdom.

Onderzoeker 

Ik heb zolang ik me kan herinneren een onderzoeker in mij die als het ware licht laat schijnen overal waar ik kom. En die van grote waarde is tijdens mijn werk. Om licht te laten schijnen op je kwaliteiten, maar ook op de stukken die we liever verstoppen, daar waar het goud in jezelf meestal verborgen is. 

Terugkomen in jezelf

Ik ben een energetisch doula genoemd, omdat ik als het ware begeleid bij de geboorte van je ziel, van wie je echt bent. Het goud in jezelf help te vinden. Ik heb ervaren hoe spannend en waardevol het is om terug te komen in jezelf. Ik heb het zelf ervaren in mijn reis en zie het bij de mensen met wie ik mag werken. Het gevoel dat je ervaart als dingen vanzelf lijken te gaan, je met rode konen aan een opdracht werkt, je alles om je heen even vergeet, je niet bezig bent met wat anderen van je denken, je open en blij in contact treedt met anderen, zijn ervaringen die je hebt als je helemaal in jezelf bent. Geen haken en ogen naar anderen en niet bezig met wat een ander van je denkt.

Schoonheid en zintuiglijkheid als rode draad  

Mijn naam is Rijke van der Knokke en ik ben geboren in Rotterdam. Vanuit nieuwsgierigheid en mijn eigen ervaringen heb ik diverse studies en trainingen gevolgd op het gebied van lichaamswerk, vrijzetten van trauma en je authentieke zelf zijn. Ik heb als achtergrond een opleiding tot tuinontwerper, propadeuse Tuin- & Landschapsarchitectuur. Ik maak al vanaf jonge leeftijd foto’s en zoom daarbij graag in op wat me boeit qua lijnenspel, kleur en compositie. Koken is voor mij eenzelfde combinatie van diverse oog- en smaakstrelende sensaties. Het lijkt of mijn handen automatisch iets creëren wat er heerlijk uitziet en ook zo smaakt. Daarbij spelen geur en gezonde ingrediënten een even belangrijke rol. 

 

 

Uiterlijk en innerlijk in balans

Mijn eigen weg naar authenticiteit en echt mezelf zijn deel ik regelmatig met cliënten. Niet om het over mezelf te hebben, maar om daarmee te inspireren. Daarbij kan het psycho-educatief zijn, maar ook kan het gaan over hoe je je letterlijk en figuurlijk zichtbaar maakt. Ik vind het bijvoorbeeld fijn als mijn uiterlijk in balans is met mijn innerlijk. Het wil niet zeggen dat ik altijd hetzelfde draag of doe, maar wel dat het congruent is met wie ik ben.   

Genieten 

Ik geloof dat we mogen genieten van een leven dat gevuld is met liefde, plezier en vervulling brengt. Ik begrijp heel goed het verlangen naar een meer vervullend leven, meer liefde, meer plezier. Meer jezelf zijn…

 

De manier waarop je ouders zijn opgegroeid heeft invloed gehad op het leven van jou, je overtuigingen en je beslissingen.  Mijn ouders hebben me met de beste intentie op de wereld gezet en met liefde op laten groeien. De omstandigheden in mijn leven hebben me op jonge leeftijd een imprint gegeven waardoor ik niet echt mijn eigen leven kon leiden. Pas vele jaren later kwam ik daar achter en heb me liefdevol en soms met pijn en moeite terug op mijn eigen plek gebracht in het familiesysteem. Ik weet hoe het kan zijn om uiterlijk happy te zijn, maar van binnen je eigenlijk niet echt goed te voelen. “I’ve been there”.

De trainingen, opleidingen en mijn levenservaring heb ik bij elkaar gebracht. Zoals ik had gewild dat het er voor mij was geweest toen ik startte met mijn zoektocht.  Inmiddels begeleid ik met liefde anderen in het vrij worden en je leven vol liefde, plezier en lichtheid vorm geven. 

Vroegbloeiers, langbloeiers en laatbloeiers 

Je hebt vroegbloeiers, langbloeiers en laatbloeiers. Ik behoor tot de laatste categorie en hopelijk ook tot de tweede. Lange tijd heb ik op wilskracht en vanuit de gedachte dat ik veel kon, gedaan wat er van me werd verlangd. Ieder die me kende zag vooral een sterke, stoere vrouw. Van binnen voelde ik me vaak anders. Ik ben die sterke, stoere vrouw, maar ik voelde ook dat ik niet volledig leefde. Dat ik me ergens inhield, aanpaste aan anderen en niet helemaal mezelf kon zijn. Dat hoeft niet meer. Hierdoor kan ik in hetzelfde moment een keuze maken die helemaal bij mij past. Het grote cadeau hierbij is dat mensen me leuk en authentiek vinden. Mijn vrienden  bij me passen en ik makkelijk mijn weg vind in het leven. Met een open blik in verbinding zijn met jezelf en met de ander.

Steeds dichter bij mezelf

Ik heb na de opleiding tot tuinontwerper verschillende opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en sensualiteit. Volgde jaartrainingen (als leerling en daarna als assistent), tantratrainingen, een Women Facilitator Training, ontdekte TaiChi, GiGong, hervond mijn liefde voor muziek en dansen en maakte foto’s van mensen en verstilde landschappen. Een vijfjarige HBO-opleiding tot levenstherapeut is de verdieping. From Hiding To Shining ben ik gestart om anderen te begeleiden en inspireren met mijn ervaring en kennis.  

Zelfhelend vermogen aan anderen overdragen 

Naast mijn eigen bedrijf wil ik me vanuit mijn nieuwsgierigheid en passie blijven verdiepen, blijven leren. Mijn passie gaat uit naar het zelfhelend vermogen van het lichaam, de kracht van gezonde relaties, het recht op liefde en plezier en het vermogen tot diep genieten.  

Kunstenaar 

Een van mijn bronnen is creëren en spelen. In de ruimste zin van het woord; van maaltijd tot schilderij, van interieur tot muziek maken. Het heeft even geduurd voor ik de kunstenaar in mezelf kon welkom heten. Omdat het zo makkelijk gaat en ik het als vanzelfsprekend ervaarde en ook omdat ik heb geleerd dat ik daarin niet zichtbaar mocht zijn. Inmiddels is het een bron van levenslust en plezier voor me, die een fijne balans brengt in de reis van het menselijke en de schoonheid op veel vlakken. 

 

Tools waar ik mee werk 

Ik gun elke cliënt met wie ik werk zijn en haar eigen unieke pad en tempo tot heling en transformatie: From Hiding To Shining. Ik werk met healing, reading, coaching- & counsellingtechnieken afgestemd wat voor jou op dat moment het best past en aansluit bij je proces. Wat ik bij je zie kan ik bevragen, spiegelen en samen met jou onderzoeken.

In de sessies neem ik altijd mijn onderzoeker, liefdevolheid en lichtvoetigheid mee. Humor zie ik als een waardevolle extra. Met liefde ingezet.  

Een heerlijk en vervullend leven

Nu ik mijn ware kern en kwaliteiten heb gevonden, kan ik loslaten wat niet van mij is en leid ik een vervullend leven.  Op een manier die bij me past. Leven en werken met plezier! 

Ik mag met prachtige mensen werken, getuige zijn hoe ze hun plek in hun eigen leven vinden. Hoe ze van hiding naar shining gaan. Ik hou ervan om met mensen te werken die graag samen werken of dat willen ervaren. Om te ontdekken wat je nodig hebt om je vrij te maken en op zoek te gaan naar de essentie van jezelf en je leven. Ik zie mezelf vooral als iemand die naast je staat en met je meeloopt in jouw proces van hiding naar shining.  

Met liefde en focus,

 

 


Ben je nieuwsgierig geworden en verlang je naar authentiek en vrij leven? Neem dan gerust contact met me op om een proefsessie te boeken. Je bent het zo waard.