Mijn naam is Rijke van der Knokke en ik ben geboren in Rotterdam. Sinds een aantal jaren verbouwen mijn partner en ik een kerkje tot woning, atelier en praktijkruimte. Ik geniet van de lichtinval en de schoonheid van elementen die we bij elkaar brengen, afgestemd op het grotere geheel. De akoestiek van de ruimte laten de drum en windgong een waardevolle bijdrage aan de sessies zijn.  

Ik geloof dat we mogen genieten van een leven vol liefde, plezier en vervulling. Ik snap zo goed hoe het is als je meer wilt in je leven, maar het niet lukt. Het is alsof iets je tegenhoudt om ten volle jezelf te zijn. Terwijl je verlangt naar een vervullender leven met meer plezier en lichtvoetigheid. Het kan ook zijn dat je je bewust bent dat je jezelf  tegenhoudt op bepaalde punten in je leven, maar niet weet waarom en hoe je dat kunt veranderen. Ik weet hoe dat kan zijn, “I’ve been there”. 

Je hebt vroegbloeiers, langbloeiers en laatbloeiers. Ik behoor tot de laatste categorie en hopelijk ook tot de tweede. Lange tijd heb ik op wilskracht en vanuit de gedachte dat ik veel kon, gedaan wat er van me werd verlangd. Ieder die me kende zag vooral een sterke, stoere vrouw. Van binnen voelde ik me vaak anders. Ik ben die sterke, stoere vrouw, maar ik voelde ook dat ik niet volledig leefde. Dat ik me ergens inhield, aanpaste aan anderen en m’n echte ik verstopte.

Vanuit het verlangen om mijn kwaliteiten bij elkaar te brengen en tot een werkbare vorm te brengen ben ik op zoek gegaan. Noem het een persoonlijke reis van verstoppen naar zichtbaarheid. Een queste op zoek naar de kern van mijn kwaliteiten. Niet lang daarna liet ik m’n liefde voor natuur en kruiden samenkomen in een opleiding tot tuinontwerpen en propadeuse Tuin- en Landschapsarchitectuur.

Na een traumatische ervaring belandde ik in een diepgaand proces van persoonlijke ontwikkeling. En toen was er geen weg meer terug. Gelukkig maar.

Ik volgde jaartrainingen (als leerling en als assistent), tantratrainingen, een Women Facilitator Training, ontdekte TaiChi, GiGong, hervond m’n liefde voor muziek en dansen en maakte foto’s van mensen en verstilde landschappen. Ik kwam steeds dichter bij mezelf en begon mijn eigen bedrijf From Hiding To Shining om mensen te begeleiden. 

Naast mijn eigen bedrijf wil ik me vanuit mijn nieuwsgierigheid en passie voor het zelfhelend vermogen van het lichaam, de kracht van gezonde relaties, het recht op liefde en plezier en het vermogen tot diep genieten blijven verdiepen. Ik wilde heel graag een opleiding doen die hier in brede zin op in gaat en die opleiding heb ik gevonden bij de vijfjarige HBO-opleiding aan School of Life! Inmiddels ben ik derdejaars aan deze opleiding tot levenstherapeut.

Tijdens deze opleiding is ook de kunstenaar in me weer tot leven gekomen. Een bron van levenslust en plezier die een fijne balans brengt in de reis van het menselijke en de schoonheid op elk vlak. 

Ik gun elke cliënt met wie ik werk zijn en haar eigen unieke pad en tempo tot heling en transformatie, from hiding to shining. Ik werk met healing, reading, coaching- & counsellingtechnieken afgestemd wat voor jou op dat moment het best past en aansluit bij de sessies. Wat ik bij je zie kan ik bevragen, spiegelen en samen met jou onderzoeken.

In m’n sessies neem ik altijd m’n onderzoeker, liefdevolheid en lichtvoetigheid mee. Humor zie ik als een van de grootste helers van veel wonden. Met liefde ingezet.  

een heerlijk en vervullend leven

Nu ik m’n ware kern en kwaliteiten heb gevonden, kan ik loslaten wat niet van mij is en is mijn leven steeds vervullender.  Op een manier die bij me past. Leven en werken met plezier! Ik hou van het leven en ben dankbaar voor de vervulling die ik  ervaar. 

Ik mag met prachtige mensen werken, getuige zijn hoe ze hun plek in hun eigen leven vinden. Hoe ze van hiding naar shining gaan. Ik hou ervan om met mensen te werken die bereid zijn zich te openen en op zoek te gaan naar de essentie van zichzelf en hun leven, ook als het spannend wordt. 

Met liefde en focus,

 

Ben je nieuwsgierig? Wil je op zoek naar meer vrijheid en vervulling in je leven? Neem dan gerust contact met me op via  rijke@fromhidingtoshining.nl of bel me en laten we aan de slag gaan –  Je bent het zo waard. 

ps: zie hier een interview met mij over rijkdom in het blad Zin!