Verstopte emoties

“Pay close attention to whatever triggers reactions from you. Your triggers reveal the spot  where an ancient pain is still buried.” Een diepe waarheid gevat in een zin die ik ooit las en ter harte nam.

OUT OF THE BLUE

Je kent het misschien wel. Je bent in gezelschap en out of the blue voel je irritatie, trek je je terug of voel je je niet gezien, niet gehoord. Of je voelt iets borrelen in je buik, warmte in je hartgebied of bij je ogen. En in een split second ben je ontploft, ben je letterlijk of figuurlijk weggerend of heb je dat gevoel ‘weggewerkt’. “Poeh, dat was een close one”, denk je nog. “Maar, ik heb het weer onder controle.”

OUDE PIJN

Grote kans dat het moment deed denken aan iets onprettigs uit je verleden. Wat je nog niet hebt verwerkt. Het is als een wond die niet geheeld is. Verstopt onder lagen stoerheid, terugtrekbewegingen en andere dingen die we doen als dit stukje in ons wordt geraakt.

SNEL HERPAKKEN

Ze vertelt dat ze nu beter is dan vroeger in het laten verdwijnen van haar emoties. Vroeger moest ze nog wel even weglopen om zich te herpakken. Maar nu is het een kwestie van een paar keer slikken en dan is ze er weer. 

EMOTIES DIE ER NIET MOGEN ZIJN

Even later realiseert ze zich, dat het een afweermechanisme is, dat heel diep in haar systeem is geworteld. Omdat ze vroeger als kind werd afgestraft als ze boos, verdrietig of blij was. Haar emoties mochten er niet zijn.

DIEP INGESLEPEN PATROON

Haar systeem heeft tijd nodig om nu wèl ruimte te geven aan haar emoties. Het is een diep ingeslepen patroon, waardoor haar emoties tonen nu, als volwassen vrouw, nog steeds onveilig voelt. In haar onbewuste staat er als het ware een bewaker klaar die bij elk beginnende emoties een teken geeft om actie te ondernemen om de emotie een halt toe te roepen en alles te doen om dat voor elkaar te krijgen.

STAPJE VOOR STAPJE

Stapje voor stapje laten we haar systeem wennen aan het toelaten van emoties. Zo liepen we deze week tijdens een sessie door een weelderige tuin en werd ze uitgenodigd om haar blijdschap ruimte te geven. Het voelt wat onwennig. Maar ze voelt ook een soort tinteling van opwinding. Een nieuwe ervaring en het verlangen naar meer zichzelf zijn is groter dan de angst om afgewezen te worden. Ze durft haar gevoel een beetje meer ruimte te geven. Af en toe schiet ze in de lach om zichzelf. Het is een welkome ontlading en geeft ruimte aan alle gevoelens.

AUTHENTIEKE ZELF

Zo vonden we dat onder haar emoties die ze zo goed onder controle had, een oude pijn lag. En hoe gek het misschien klinkt, ik word blij als we zo’n plek vinden. Want ik weet dat we deze oude pijn kunnen helen. Waardoor je dichterbij je authentieke zelf kunt komen. Waar authentieke creativiteit en levensvreugde op je wachten.

EIGEN TEMPO

Het proces van ontdekking en heling heeft voor iedere cliënt een eigen tempo. En een eigen aanvliegroute. Dat is waarom ik zo graag doe wat ik doe, het afstemmen, en het begeleiden van het authentieke proces van elke cliënt. Omdat ik daar kan spelen met mijn creativiteit in begeleiding. Omdat ik potentie zie en het iedereen gun om het authentieke zelf te vinden en van daaruit te leven en creëren. 

MIJN TRIGGER

Een van mijn grote triggers was mijn moeder. Ik had altijd het gevoel dat ze iets van me wilde. Dat ik iets moest doen en wat ik ook deed, het was niet genoeg. Het helen van deze oude wond heeft me veel rust en ruimte gebracht. Het was niet altijd makkelijk, maar ik ben diep dankbaar dat ik ja heb gezegd tegen het proces. Ik kan nu met rust en ruimte aan haar terugdenken. Ik zie waar zij vandaan is gekomen en ik zie wat ik heb gemist. In alle eerlijkheid zien wat er is en wat er was.

WAT HAALT JOU UIT JE FLOW?

Ik ben benieuwd wat jouw trigger is. Waardoor kun jij ineens uit je slof schieten of je terug trekken?

Met liefde en focus,


Als je hier een keer over wilt sparren of een gratis kennismakingsgesprek wilt hebben, weet je dan welkom! Bel of mail me en we komen in contact!


Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • jezelf regelmatig hardop wilt horen lachen, met een vrolijk hart ‘s ochtends opstaan en moe en voldaan ‘s avonds in slaap wilt vallen
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  • meer zelfvertrouwen wilt voelen en je kwaliteiten wilt ontdekken en inzetten in je leven en werk
  • en nog meer >> kijk hier of het programma iets voor jou is of maak een afspraak om het er even over te hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *