Vind je favoriete WORKOUT!

Vind je favoriete WORKOUT!

“Sometimes a workout is all the therapy you need!”

Om lekker en energiek door het leven te gaan en om met plezier de dingen te doen heb je energie en een gezond lichaam nodig. Daarom is het belangrijk om je lichaam fit te houden, daarover zijn we het denk ik allemaal eens. Maar weten en doen zijn niet altijd hetzelfde – dat begrijp ik heel goed! Wat je hierin helpt is je favoriete workout te vinden! 

OUDER WORDEN

Je lichaam verandert als je ouder wordt en we worden vaak een beetje ronder hier en daar. Zodra je merkt dat je het ouder worden gebruikt als excuus is het misschien wel tijd om meer te bewegen. “Ik ben geen 20 meer, dus natuurlijk ben ik wat aangekomen”, zeg je misschien iets te vaak. Zolang je fit bent en het extra kilootje geen invloed heeft op je gezondheid is er niets aan de hand.

MOEDIG KIEZEN 

De laatste vier jaar ben ik wat aangekomen (voornamelijk waar ik het liever niet wil – yep, rond mijn middel). Ik vond het eerst okay, maar nu ik me er oncomfortabel bij begon te voelen is het tijd voor verandering en besluit mijn eetgewoonten eerlijk onder de loep te nemen. Van nature ben ik een gezonde eter, maar ik ontdek dat ik gaandeweg toch wel wat ongezonde snackjes tussen de maaltijden door wegsnoep.

LIEFDEVOL EN EERLIJK 

Als je weet dat je snoept om je gevoelens te dempen, dan is het verstandig om daar eerst aan te werken, voor je met gezonder eten begint. Je lichaam is namelijk slim genoeg om je toch naar het ongezonde eten te laten verlangen als je niets aan de onderliggende beweegreden van het snoepen doet. Zoek hulp als je het niet alleen wilt of kunt doen.

Zo kun je stapje voor stapje op zoek welke emoties je verstopt. Soms weet je niet eens wat er aan ten grondslag ligt. En je lichaam is superslim. Het snoep of zoutigheid geeft een instant prettig gevoel, waardoor het onderliggende euvel even verdwenen lijkt.

CONTROLEER JE KEUKENKASTJES

Tijd om mijn keukenkastjes door te lopen en eerlijk te zijn. Ik kom toch meer ongezond eten tegen dan ik had verwacht. Tijd om gezond en heerlijk eten mijn huis binnen te brengen – inclusief gezonde of op zijn minst gezondere snacks. Ik begin meer water te drinken, verminder de hoeveelheid eten en breng het snackmoment terug naar een per dag, of helemaal niet. Al snel voel ik verschil.

GEZOND ETEN EN MEER BEWEGEN

Ik wil meer. Ik hou van sporten en heb altijd iets van sport of  beweging gedaan. Op de een of andere manier is sport uit mijn agenda verdwenen. Tijd om daar weer aandacht aan te geven. Als bij magie komt er diezelfde week een superleuke workout op mijn pad!

VIND JE FAVORIETE WORKOUT

De workout past perfect bij me. Ik vind het leuk en daardoor kan ik het volhouden! Dat is hoe een workout voor je mag zijn: fun, eenvoudig en goed te doen. Waarbij de nodige uitdagingen natuurlijk aanwezig mogen zijn. Maar je hoeft niet iedere workout met spierpijn en totaal afgemat onder de douche jezelf terug te vinden. Een balans tussen je uitgedaagd voelen en comfort is het mooist.

 Wat kun je doen om eenvoudig en met plezier aandacht aan je lichaam te geven:

  • Neem je keukenkastjes door en wees eerlijk. Verwijder snoep en andere ongezonde snacks uit je kastjes, lades en koelkast. Wat is niet zo gezond: eten waar veel suiker in zit, kant-en-klare maaltijden, koekjes, chips, limonade (ook gekochte vruchtensappen zit bomvol suikers)
  • Breng gezond eten in je keuken (groenten, noten, fruit etc). Ik ben geen gezondheidscoach dus voor specifiek advies ga je het best naar een erkende coach of schakel een arts in.
  • Vind je favoriete workout! Dat kan van alles zijn. Van Tai Chi, QiGong, Yoga, tennis, boksen, dansen, wandelen in de natuur, je huis schoonmaken met je favoriete muziek (!), of welke andere fun en bij jou passende work-out.

WAT IS NOG MEER BELANGRIJK:

  • Juich jezelf toe dat je beter voor jezelf en je lichaam zorgt.
  • Vind een buddy of doe mee aan een challenge, zoek een groep, of wat dat ook dat jou helpt om je workout leuk te vinden en vol te houden.

Behandel je lichaam als een heilige plek waar je in leeft, als een soort tempel. Je bent het waard!

Ik vind het heerlijk om je te inspireren om energiek en met plezier te leven.

Met liefde en focus

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, weet je dan welkom! Stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • meer zelfvertrouwen verlangt
  • je kwaliteiten wilt gebruiken in je werk, relatie en leven
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  •  klik hier als je meer over het programma wilt weten of stuur me een bericht om het er even over te hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *