Vind je favoriete WORKOUT!

Find your favorite workout! Today is a perfect day to start taking better care of your body.

Vind je favoriete WORKOUT!

Om lekker en energiek door het leven te gaan en om met plezier de dingen te doen heb je energie en een gezond lichaam nodig. Daarom is het belangrijk om je lichaam fit te houden, daarover zijn we het denk ik allemaal eens. Maar weten en doen zijn niet altijd hetzelfde – dat begrijp ik heel goed! Wat je hierin helpt is je favoriete workout te vinden! 

 Je lichaam verandert als je ouder wordt

Je lichaam verandert als je ouder wordt en we worden vaak een beetje ronder hier en daar. Maar soms gebruiken we het ouder worden als excuus. “Ik ben geen 20 meer, dus natuurlijk ben ik wat aangekomen”. Zolang je fit bent en het extra kilo’tje geen invloed heeft op je gezondheid is er niets aan de hand.

Wees moedig om te kiezen voor je gezondheid!

De laatste vier jaar ben ik wat aangekomen (voornamelijk waar ik het liever niet wil – yep, rond m’n middel). Ik vond het eerst okay, maar nu ik me er oncomfortabel bij begon te voelen is het tijd voor verandering. Ik besluit m’n eetgewoonten eerlijk onder de loep te nemen. Ik ben van nature een gezonde eter, maar ik ontdek dat ik gaandeweg toch wel wat ongezonde snackjes tussen de maaltijden door wegsnoep.

Slimme lichamen hebben een liefdevolle benadering nodig.

Als je weet dat je snoept of snackt om je gevoelens te dempen, dan is het goed om daar aan te werken, voor je met gezonder eten begint. Je lichaam is namelijk slim genoeg om je toch naar het ongezonde eten te laten verlangen als je niets aan de onderliggende beweegreden van het snoepen doet. Zoek hulp als je het niet alleen wilt of kunt doen. Het is namelijk goed om stapje voor stapje te onderzoeken welke emoties je niet wilt voelen. Soms weet je niet eens wat er aan ten grondslag ligt. En je lichaam is superslim. Het snoep of zoutigheid geeft een instant prettig gevoel, waardoor je niet direct de neiging hebt om er iets aan te doen. Hulp in de vorm van coaching of therapie is belangrijk voordat je je eetgewoonten wijzigt. Voor mij is het tijd om te werken aan m’n eetgewoonten.

Controleer je keukenkastjes

Duss tijd om m’n keukenkastjes door te lopen en eerlijk te zijn. Ik kom toch meer ongezond eten tegen dan ik had verwacht. Ik breng gezond en heerlijk eten m’n huis binnen – inclusief gezonde of op z’n minst gezondere snacks. Ik begin meer water te drinken (1,5 liter per dag). Ik verminder de hoeveelheid eten en breng het snackmoment terug naar een per dag, of helemaal niet. Al snel voel ik verschil.

Tijd voor een combinatie van gezond eten en workouts

Ik wil meer. Ik hou van sporten en heb altijd iets van sport of vorm van beweging gedaan. Op de een of andere manier is sport uit m’n agenda verdwenen. Tijd om daar weer aandacht aan te geven. Als bij magie komt er diezelfde week een superleuke work-out op m’n pad!

Vind je favoriete workout

De workout past perfect bij me. Ik kan het daardoor volhouden en vind het leuk! Dat is hoe een workout voor je mag zijn: fun, eenvoudig en totaal goed te doen. Met de nodige uitdagingen natuurlijk, maar je hoeft niet iedere workout met spierpijn en totaal afgemat onder de douche jezelf terug te vinden. Een balans tussen je uitgedaagd voelen en comfort is het mooist.

 Wat kun je doen om eenvoudig en met plezier aandacht aan je lichaam te geven:

  • Neem je keukenkastjes door en wees eerlijk. Verwijder snoep en andere ongezonde snacks uit je kastjes, lades en koelkast. Wat is niet zo gezond: eten waar veel suiker in zit, kant-en-klare maaltijden, koekjes, chips, limonade (ook gekochte vruchtensappen zit bomvol suikers)
  • Breng gezond eten in je keuken (groenten, noten, fruit etc). Ik ben geen gezondheidscoach dus voor specifiek advies ga je het best naar een erkende coach of schakel een arts in.
  • Vind je favoriete workout! Dat kan van alles zijn. Van TaiChi, QiGong, Yoga, tennis, boksen, dansen, wandelen in de natuur, je huis schoonmaken met je favoriete muziek (!), of welke andere fun en bij jou passende workout.
  • Juich jezelf toe dat je beter voor jezelf en je lichaam zorgt.
  • Vind een buddy of doe mee aan een challenge, zoek een groep, of wat dat ook dat jou helpt om je workout leuk te vinden en vol te houden.

Behandel je lichaam als een heilige plek waar je in leeft, als een soort tempel. Je bent het waard!

Ik vind het heerlijk om je te inspireren om energiek en met plezier te leven.

Ik wens je een heerlijke energieke dag en stuur je focus en liefde,

Als je energiek en met plezier wilt leven en daar wel wat hulp bij wilt, neem dan gerust contact met me op – ik zie ernaar uit om van je te horen!

follow me on   and   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *