Ennnn…. ACTIE!

VAN UITSTEL NAAR ACTIE!

Van uitstel naar actie! Wat als je nu echt die teksten moet schrijven voor je website en je merkt dat je er al dagen omheen loopt te draaien? Ik weet heel goed hoe dat voelt. Ik wilde daar verandering in brengen en ben op zoek gegaan naar een manier om dat anders te doen. Wat ik ontdekte was eigenlijk een supersimpele oplossing – zoals zoveel als je ‘aan de andere kant’ bent aangekomen – dat ik in een 7-stappen plan hebt zodat jij er ook mee aan de slag kunt. 

OCHTENDRITUEEL

Als je bent zoals ik, dan probeer je regelmatig een ochtend- of avondritueel te doen. Dat kan GiGong, mediatie, dans, schrijven of in de natuur tijd doorbrengen zijn. Het liefst doe ik het in de ochtend, om zo mijn dag lekker energiek te beginnen.

UITSTELGEDRAG

Maar wat als je het startmoment na de oefening aan je voorbij laat gaan en je nog een kop koffie neemt, je email doorleest, je werkplek grondig opruimt (hoewel dat op zich superfijn is!), ‘is het al lunchtijd?’, je emails nogmaals checkt, in de tuin rommelt, de hond nog een keer uitlaat, je social media opent en voor je het weet is de dag voorbij en heb je eigenlijk niets gedaan van wat je wilde doen. Dan is het misschien tijd voor een andere benadering

Soms is het gewoon heel zinnig om jezelf een ‘schop onder je kont’ te geven en huppekee aan de slag te gaan. Als dat voor jou werkt, prima! Gebruik het en ga lekker aan de slag. Maar dat werkt meestal niet voor mij. En als je een beetje bent zoals ik, dan werkt het ook niet voor jou. Niet echt.

KIES WAT VOOR JOU WERKT

Of wat dacht je van de ‘softe’ benadering: ‘Ja, je moet het ook echt even rustig aan doen. Dat is okay. Rustig aan en jezelf niet forceren, lieverd”? Dit is prima als je geneigd bent te veel en te snel te werken. Het kan je de ontspanning brengen die de stress in je lichaam laat wegvloeien, waardoor je veel fijner aan je dag begint. Maar ook dat werkt niet echt voor mij, en wederom als je een beetje bent zoals ik, dan werkt dit ook niet voor jou, omdat we lui worden van deze ‘zoete’ benadering.

 VAN UITSTEL NAAR ACTIE 

Wat ons het beste in de doe-modus brengt is een reality check en een helder en uitvoerbaar schema. Zo simpel? Ja, zo simpel. Begin met je waarom en wat je gedaan wilt hebben. Dat is je reality check en in aanvulling daarop heb je ook helder wanneer het klaar moet zijn. Markeer die datum in je agenda.

Vervolgens vul je aan de hand van een aantal stappen je wekelijkse en maandelijks schema in. Als je die nog niet hebt, dan is dit het goede moment om ze te maken. Kies wat daarin voor jou goed werkt. Het kan in een spreadsheet, een fijne App of een fysiek bord aan je muur – het maakt eigenlijk niet uit wat je kiest, als je het maar gebruikt.

De 7 stappen die je helpen je schema realistisch en helder in te vullen:

 1. Wat moet ik deze maand gedaan hebben 
 2. Dat betekent dat ik aan het eind van de derde week van deze maand dit [vul maar in] gedaan moet hebben
 3. En aan het eind van de tweede week het volgende: [vul maar in]
 4. Aan het eind van volgende week moet ik dit [vul maar in] gedaan hebben
 5. Deze week moet ik dan dit [vul maar in] doen
 6. Morgen dit [vul maar in]
 7. En vandaag dit [vul maar in]

SIMPEL EN EFFECTIEF

Schrijf je wekelijks doelen op een vel papier of op een bord op je muur en houd bij wat je hebt gedaan en wat nog open staat. Schrijf ook per dag wat je gedaan wilt hebben (niet meer dan drie taken). Als laatste, houd een dag in je planning vrij, buiten je weekend. Op die manier heb je speling als je wat uitloopt of achterloopt op je schema. En celebrate als je de dingen op tijd klaar hebt!

Met liefde en focus,

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, weet je dan welkom! Stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

 • meer plezier en flow in je leven verlangt
 • meer zelfvertrouwen verlangt
 • je kwaliteiten wilt gebruiken in je werk, relatie en leven
 • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
 •  klik hier als je meer over het programma wilt weten of stuur me een bericht om het er even over te hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *