Verbinding met mezelf en anderen

Mijn naam werd genoemd in een oproep voor mensen met de naam Rijk of Rijke. En over wat rijkdom voor me betekent. Dat klinkt als een mooi onderwerp en voor ik het weet heb ik toegezegd om mee te doen aan deze productie in het tijdschrift Zin!.

Op een warme zomerdag word ik ontvangen in het centrum van Amsterdam. Een trap op en daar stap ik in een fantastische studio voor de dag. Heerlijk licht en vrolijkheid komen me tegemoet. Taart, koffie en thee worden me aangeboden. Ik voel me nu al rijk.

MIJN HOOGTEPUNT VAN DE DAG

Ik ben de tweede Rijk die wordt gefotografeerd. Terwijl ik geniet van het opgemaakt worden, heb ik prachtige en verdiepende gesprekken met de fotograaf en make-upartist. Dat is voor mij het hoogtepunt van de dag. De verbinding met de ander op een diepere laag. Plezier en lol bij het maken van de foto zijn de kers op de taart. Het jurkje dat ik zelf niet zou hebben gekozen maakt me blij en neem ik over. Een herinnering aan een leuke dag en een mooi stukje in het blad Zin!.

“De verbinding met mezelf en anderen, dat is de grootste rijkdom voor mij.”

VOLLEDIGE TEKSTWEERGAVE VAN HET INTERVIEW:

Hoewel ik officieel Marijke heet, noemde ik mezelf als kleuter al ‘Rijke’ en later sprak m’n lief me ook zo aan. Voor mij klopt dat, die krachtige klank en de associatie met overvloed, daar voel ik me helemaal bij thuis. ik kan ‘s zomers enorm genieten van de schoonheid van de vlinderstruiken in mijn tuin, die zijn weken, maanden aan het bloeien en er zitten zoveel vlinders en bijtjes in. Ook als ik langs de zeedijk loop door het wad: die geur in combinatie met het gevoel van mijn voeten in het slik. Of met m’n handen een Arabische ovenschotel eten met couscous en zongedroogde tomaatjes, heerlijk vind ik dat.

ZINTUIGEN IN COMBINATIE MET NIEUWSGIERIGHEID

Zintuigen zijn voor mij heel belangrijk, in combinatie met nieuwsgierigheid en het vermogen om me te ontwikkelen. We zitten zoveel in ons hoofd maar alles wat we meemaken, vindt een plek in ons lijf. Pijn in je rug kan een uiting zijn van iets dat je niet hebt verwerkt. Ik help om dat vrij te maken waardoor je weer kunt bewegen in de volheid van het leven en helemaal jezelf kunt zijn. Als je in verbinding bent met je lichaam en al je sensoren aan hebt gezet, ervaar je meer plezier en komen je talenten tot uiting. Bij mij gebeurt dat in kunst. Ik zie dat als een zoektocht naar het goud in mezelf om dat te laten zien aan anderen.

DAT GUN IK IEDEREEN

Genieten is iets wat ik mezelf moet toestaan, niet geremd door stemmetjes in mijn achterhoofd. Het begint met diep ademhalen, de tijd nemen voor mezelf en alles laten vertragen door mijn lijf te voelen, aan te raken of met geurige olie in te smeren. Daardoor ontspant mijn zenuwstelsel en dat heeft weer een weldadige werking op mijn hele gezondheid.

GENIETEN

Ik hou van een warm bad of kreeft met champagne maar zou evengoed kunnen wonen in een hutje op de hei. Mijn banksaldo zie ik alleen als een middel om mooie dingen te doen, zeker niet als doel

Het liefst zou ik leven in een maatschappij zonder geld, waar het gaat om de uitwisseling van kwaliteiten. De verbinding met mezelf en anderen, dat is de grootste rijkdom voor mij.”

Met dank aan Zin! Editie november 2019. Productie en tekst: Jetske van der Schaar, Beeld: Mark Uyl, Styling & Productie: Paula Scholten en Colorenco, Haar en Make-up: Minke Boeijen

Keertje hierover sparren? Neem contact op, je bent heel welkom.

Met liefde en focus

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, weet je dan welkom! Stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • meer zelfvertrouwen verlangt
  • je kwaliteiten wilt gebruiken in je werk, relatie en leven
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  •  klik hier als je meer over het programma wilt weten of stuur me een bericht om het er even over te hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *