Ik ga op reis en neem mee..

Waarneming is geen passief fenomeen. Het is niet zo dat jij een vastomlijnde, vooraf bepaalde werkelijkheid waarneemt. Je geeft haar juist vorm’. (Superbrein, Deepak Chopra & Rudolph E. Tanzi)

GROTE STAPPEN EN EEN VOLGEND HOOFDSTUK

We zitten voor een vervolgafspraak bij de mediator aan tafel en ze is blij verrast hoeveel we al op papier hebben gezet en hoe moeiteloos het lijkt te gaan. Er zijn grote stappen te nemen en ze stelt een aantal vragen over mijn toekomst.

MIJN TROUWE REISGEZEL…

Mijn partner wil graag in het huis blijven wonen en ik ga een nieuwe plek om te wonen en werken vinden. We hebben het er even over en ze is aangenaam verrast door mijn vertrouwen in de uitkomst daarvan. 

Het vertrouwen is diep in mij aanwezig. Het voelt als een anker, een lijntje met een dieper weten dan ikzelf. Mogelijk spelen daar de ervaringen van de afgelopen jaren een rol in. En eigenlijk is het een gevoel dat ik van een jonge leeftijd in me draag. Een diepgeworteld vertrouwen dat overal met me meereist als een trouwe reisgezel. Dat met als het ware laat weten dat ik ben op de plek waar ik moet zijn en de volgende plek al voor me klaar staat. 

DE JUISTE STAPPEN ZETTEN

Ik heb daar natuurlijk wel stappen in te zetten. Het is niet zo dat ik achterover zit en wacht tot het gebeurt. Het komt voort uit een optelling van beslissingen. En dan is het alsof in een flow de gebeurtenissen elkaar opvolgen en ik slechts mee beweeg met wat zich aandient. Invoelend of het klopt of niet…

Zo vond ik een aantal jaren geleden een heerlijke woning in een lieflijk stadje aan de kust van Noord Holland. Tegen de stroom in zou je kunnen zeggen, want ook toen was het niet makkelijk een woning te vinden.

Dit keer voel ik dat mijn woning in een meer boomrijke omgeving zal zijn. Een fijne plek in een lommerrijke omgeving, afgewisseld met ruimtes in het groen en dichtbij water dat plezier en afkoeling brengt.

EMOTIES NAAST ELKAAR

De vreugde is al in mij voelbaar. Het inrichten en het me eigen maken van het huis brengt blijdschap in mijn hart.

Dat wil niet zeggen dat ik voorbij ga aan de emoties van het afscheid nemen van degene die zoveel jaren mijn dierbare metgezel is geweest, het gedag zeggen van de fijne plekken die we hebben gecreëerd, de tuin die ik met zoveel liefde heb vormgegeven, de boom die we vorig jaar hebben geplant en dit jaar voor het eerst zijn blad op deze nieuwe plek zal tonen…

Het is er allemaal, naast elkaar. Het vertrouwen is er als basis om alles er te kunnen laten zijn.

STEUNTJE IN JE RUG

Dankbaar voor de talentvollen die uitreiken om een traject te volgen, omdat ze plezier willen in hun leven. Die verlangen om de volgende stap in hun leven vol vertrouwen te zetten. Met deze mensen mag ik een stukje mee lopen, om hen in contact te brengen met het vertrouwen in zichzelf en om hen aan te moedigen. 

Omdat ik geloof dat we een authentiek en blij leven mogen en kunnen leven. En soms heb je daar even een steuntje in de rug bij nodig. Daar is niks mis mee. Sterker nog, dat zou wel eens het grootste cadeau kunnen zijn wat je jezelf geeft!

Hoe is het met jou op dat gebied? Hoe is jouw vertrouwen in je toekomst? Ik hoor je graag! 

En als je er even over wilt sparren, weet je welkom! 

Met liefde en focus

Als je naar aanleiding van deze tekst wilt delen of in gesprek wilt, weet je dan welkom! Stuur me even een bericht via de mail of telefoon en dan neem ik contact met je op.


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • meer zelfvertrouwen verlangt
  • je kwaliteiten wilt gebruiken in je werk, relatie en leven
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  •  klik hier als je meer over het programma wilt weten of stuur me een bericht om het er even over te hebben!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *