In de flow

I think 99 times and find nothing. I stop thinking, swim in silence, and the truth comes to me.” – Albert Einstein

IN DE FLOW

Veel mensen verlangen om in de flow te zijn. En het klinkt natuurlijk ook superfijn om ‘in de flow’ te zijn. Ik heb zelfs een programma ontwikkeld “Follow Your Flow”.

WAAROM DIE FLOW?

Waarom willen we zo graag in de flow zijn en wat brengt het ons als we het zijn….?

Een van de dingen die flow je brengt, is moeiteloosheid. Een ander is energie. En creatieve ingevingen.

Een goed gevoel, dingen gedaan krijgen in korte tijd, wat je doet ‘klopt’, het een volgt logischerwijs het andere op…

Het is dus eigenlijk wel logisch dat we graag in de flow zijn.

ZOEK DE STILTE IN JEZELF

Zoals Einstein zo mooi zei over het denken en ik zeg het even op mijn manier: ‘Ik denk me suf en loop vast. Ik stop met denken, zoek de stilte op en de oplossingen en creatieve ingevingen komen naar me toe.’

Stoppen met denken brengt je oplossingen en creatieve ingevingen.

Zo werkt het met flow ook. Als je stopt met zoeken naar flow en je laat stilte in jezelf toe, komen de mogelijkheden in creatieve ingevingen naar je toe. We willen vaak te graag en dan raken we verkrampt. En als je verkrampt bent dan stroomt het letterlijk niet meer in je.

FLOW IN DE PRAKTIJK

Ik ben momenteel bezig met een nieuwe woonplek in te richten. Daarbij heb ik de volgorde van hoe ik de dingen zou moeten doen, losgelaten.

Het resultaat is dat ik het ene na het andere van mijn lijstje kan tikken en alles behoorlijk moeiteloos gaat. Ik ervaar meevallers en krijg op de juiste momenten een tip, helpende handen, een ervaring, een ingeving aangereikt.

Niet door eraan te beginnen met het verlangen dit ‘in the flow’ te doen, maar door regelmatig de stilte toe te laten en te vertragen. Door me als het ware open te stellen voor de mogelijkheden en daarin mee te bewegen.

Als ik iets nog niet helder heb qua vorm, kleur of verandering, dan bekijk ik het van een ander perspectief, ik praat er even over en dan laat ik het weer los. Tot ik een ingeving krijgt die klopt.

HET PUSHEN VERDWIJNT

Het pushen verdwijnt en er komen mogelijkheden die je eerder niet had kunnen bedenken.

Flow is niet alleen maar jippiejee, het betekent vooral mee kunnen bewegen. Als er een leiding per ongeluk wordt doorgezaagd, dan baal ik daar ook wel even van. Tuurlijk! En vervolgens zie ik het als onderdeel van het proces om verder te komen in het heerlijk maken van het huis. Het een kan niet zonder het ander.

Hoe is dat voor jou? Werk je vanuit denken en moeten of zou je meer in je flow willen zijn?

Ik hoor je graag!

Met liefde en focus,

ps: hoe noem je je partner na scheiding eigenlijk? Lees mijn gedachten erover in deze blog


Maandelijks een avond Lichter Leven

“Ik vond het heel bijzonder wat er ontstond. De kwetsbaarheid en herkenning, heel mooi..”

Iets voor jou?

Kijk ook eens bij de programma’s die From Hiding To Shining biedt.

Een van de programma’s is Follow Your Flow

Dit programma is echt voor jou als je:

  • meer plezier en flow in je leven verlangt
  • jezelf regelmatig hardop wilt horen lachen, met een vrolijk hart ‘s ochtends opstaan en moe en voldaan ‘s avonds in slaap wilt vallen
  • je mening wilt durven geven, ook als het spannend voelt
  • meer zelfvertrouwen wilt voelen en je kwaliteiten wilt ontdekken en inzetten in je leven en werk
  • en nog meer >> kijk hier of het programma iets voor jou is of maak een afspraak om het er even over te hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *